New Automation Technology

Filozofija podjetja Beckhoff ’New Automation Technology’ je nuditi odprte rešitve in opremo primerne za različne aplikacije od CNC naprav do avtomatizacije stavb. Opremo Beckhoff sestavljajo industrijski računalniki, krmilniki, periferni I/O moduli, pogonska tehnika in PLC programska oprema, ki skupaj tvorijo zaključeno celoto, seveda pa jih lahko uporabimo kot samostojne enote v drugih sistemih.


Beckhoff Slovenija

Podjetje Beckhoff ima močno prodajno mrežo po svetu preko hčerinskih podjetij in distributerjev. Slovensko podjetje Beckhoff Avtomatizacija d.o.o. s sedežem v Medvodah skrbi za prodajo, svetovanje in tehnično podporo za produkte Beckhoff.

Beckhoff Automation

Sedež podjetja Verl, Nemčija

916 million € (+13 %)
Letni promet 2018
4,300
Število zaposlenih (skupina Beckhoff po svetu)
38
Hčerinskih podjetij - podružnic
22
Prodajne/tehnične pisarne Nemčija
več kot 75
Distributerjev po svetu
Letni promet 

Letni promet

Prisotnost na vseh celinah
Prisotnost na vseh celinah

Sedež družbe Beckhoff Automation GmbH & Co. KG je v Verlu v Nemčiji, kjer se vršijo tudi razvoj, proizvodnja, administracija, distribucija, marketing, tehnična podpora in servis. Podjetje, ki je prisotno že v 75 državah, širi svojo prepoznavnost in zastopanost prek svojih hčerinskih podjetij ter mednarodnega sodelovanja s partnerji širom sveta.

PC krmilniki
PC krmilniki

Od ustanovitve podjetja leta 1980 podjetje neprestano razvija nove izdelke s poudarkom na PC based rešitvah. Številne rešitve, ki so danes ‘standardne’, je podjetje Beckhoff razvilo, predstavilo in uveljavilo na trgu. PC krmilniki, Lightbus komunikacijski protokol, I/O moduli in TwinCAT predstavljajo mejnike v avtomatizaciji in so bili sprejeti kot alternative ukoreninjenim rešitvam v avtomatizaciji. EtherCAT pa predstavlja izredno zmogljivo podatkovno vodilo namenjeno prihodnjim rešitvam v avtomatizaciji.